Zoeken

Eliesse Ben Seghir rechtvaardigt keuze voor Marokko

17 maart 2024 - 07:00 - Sport

©

De 19-jarige Eliesse Ben Seghir, belofte van AS Monaco, heeft zijn keuze gemaakt: hij zal voortaan uitkomen voor het Marokkaanse voetbalelftal. De getalenteerde aanvaller, geboren in Frankrijk, twijfelde lang tussen de twee landen, maar koos uiteindelijk voor de Atlas Leeuwen.

"Ik heb het geluk om voor twee grote voetbalnaties te kunnen spelen," vertelde Ben Seghir tijdens een persconferentie. "Het was een complexe keuze, maar weloverwogen. Ongeveer een maand geleden heb ik mijn beslissing genomen."

Lees ook: Eliesse Ben Seghir nieuw gezicht van de Atlas Leeuwen?

De band met Marokko, via zijn ouders, was de doorslaggevende factor. "Mijn beide ouders zijn Marokkaans," legt Ben Seghir uit. "En mijn roots wogen zwaarder." Dit gevoel werd bekrachtigd door een verblijf in Marrakech afgelopen zomer, waar hij de passie van het Marokkaanse volk voor de Atlas Leeuwen ervoer.

Ambitie speelde eveneens een prominente rol in zijn keuze. Ben Seghir was gecharmeerd door het project dat bondscoach Walid Regragui hem presenteerde. "Walid Regragui heeft me een zeer goed plan getoond en toonde me zijn liefde voor mij en de wens van het land om me te hebben," onthulde de jonge speler.

Lees ook: Eliesse Ben Seghir, nieuw Marokkaans talent van AS Monaco

De Franse voetbalbond (FFF) probeerde hem nog te overtuigen om voor Frankrijk te kiezen, tevergeefs. Ben Seghir was vastberaden. "De FFF heeft geprobeerd me te houden, maar ik neem deze keuze op me en ga ervoor. Waarom wachten als je weet wat je wilt?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team