Zoeken

ElGrandeToto vrijgelaten, artiesten trekken klacht in

28 oktober 2022 - 14:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse artiesten die een klacht hebben ingediend tegen de Marokkaanse rapper Taha Fahssi, beter bekend als ElGrandeToto, hebben die woensdagochtend weer ingetrokken. Het parket van de strafrechtbank van Ain Sebaa besloot daarop om de zanger in vrijheid te vervolgen, met een financiële garantie van 20.000 dirham.

Componist en zanger Abdewahab Doukkali, componist en zanger Abdelati Amanna, artiest-componist en dirigent Moulay Ahmed Alaoui en componist Abdellah Issami, besloten alle vier hun klachten tegen ElGrandeToto in te trekken. Eerder beschuldigden ze de rapper via sociale media van laster en beledigingen. De Marokkaans-Belgische journalist, Mohamed Tijjini, trok zijn klacht niet in, bericht Hespress.

Lees ook: ElGrandeToto in voorlopige hechtenis

Het bevoegde parket heeft derhalve nota genomen van de intrekking van de klachten van de drie bovengenoemde Marokkaanse kunstenaars, na Taha Fahssi in hechtenis te hebben genomen voor de afronding van het vooronderzoek en het onderzoek van de andere klachten tegen hem.

Lees ook: Gevaarlijke drug "Lboufa" dringt Marokkaanse scholen binnen

ElGrandeToto is woensdag voorgeleid aan de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Ain Sebaa. Volgens bronnen van Hespress heeft Toto opnieuw een officiële verontschuldiging aangeboden aan iedereen die verontwaardigd was over zijn uitspraken en benadrukte dat het niet zijn bedoeling was iemand te beledigen. De rechtbank stelt de komende dagen een datum vast voor een nieuwe zitting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team