Zoeken

ElGrandeToto veroordeeld tot acht maanden celstraf

20 januari 2023 - 13:00 - Cultuur

©

De correctionele rechtbank van Aïn Sebaâ in Casablanca heeft op woensdag 18 januari rapper ElGrandeToto, van wie de echte naam Taha Fahssi is, veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden en een boete van 10.000 dirham, wegens "laster, belediging, bedreiging en het aanzetten tot geweld".

De rapper werkte zich in de schijnwerpers nadat hij zijn cannabisgebruik publiekelijk verdedigde tijdens een persconferentie in de marge van het festival "Rabat, hoofdstad van de Afrikaanse cultuur", georganiseerd door het ministerie van Jeugd, Cultuur en Communicatie.

ElGrandeToto is daarnaast ook verschillende malen op sociale netwerken verschenen terwijl hij hasj rookte. Hij verdedigde dit gebruik als "normaal", omdat de grondstof volgens hem "300 kilometer verderop" verkrijgbaar was.

Volgens AlYaoum24 doen de talrijke misstappen van de Marokkaanse rapper hem de das om. Zo verscheen hij onder meer bij een concert met een fles whisky in de hand. Daarnaast verwijten zowel internetgebruikers als de autoriteiten hem het promoten van cannabis bij een jong publiek. Ook beschuldigde justitie ElGrandeToto ervan sociale media te gebruiken om kwaadaardige ideeën te verspreiden.

Bladna.nl