Zoeken

Eid ul-Fitr op maandag 2 mei gevierd in Marokko

25 april 2022 - 11:00 - Marokko

©

Het International Astronomical Center (IAC) in Abu Dhabi kondigt aan dat Marokko en de meeste islamitische landen, Eid ul-Fitr op maandag 2 mei 2022 zullen vieren.

In een persverklaring legt het IAC uit dat in het merendeel van de landen waar de Ramadan op 2 april 2022 van start ging, de maansikkel die Eid ul-Fitr aankondigt, op 30 april zichtbaar zal zijn. Voor deze reden zullen de meeste landen, waaronder Marokko, maar ook Indonesië, Maleisië, Brunei, India, Bangladesh, Pakistan, Iran, Oman, Jordanië en Ghana, het einde van de Ramadan op maandag 2 mei vieren.

Lees ook: Officieel bedrag Zakat in Marokko bekend

Wat de andere landen betreft, "zal het voor hen onmogelijk zijn om de maansikkel op zaterdag 30 april waar te nemen, omdat de maan voor de zon zal ondergaan", aldus het IAC, eraan toevoegend dat in deze landen de Ramadan dus dertig dagen zal duren.

Lees ook: Ramadan: Belgische organisaties kampen met tekort aan giften (video)

In zijn communiqué specifieert het centrum dat in Rabat, de maansikkel op zondag 1 mei, 49 minuten na zonsondergang niet meer zichtbaar zal zijn. Het zal enkel zichtbaar zijn met een telescoop.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team