Zoeken

Dit is de datum Eid ul-Fitr 2023 in Marokko

18 april 2023 - 11:00 - Marokko

©

De waarneming van de nieuwe maan van de maand Shawwal 2023/1444 staat in Marokko op donderdag 20 april 2023 gepland, maar volgens de voorspellingen van astronoom Hassan Talibi, lid van het Islamitische Project voor de Waarneming van de Maansikkel, zal de maansikkel op donderdagavond in de meeste Arabische landen niet met het blote oog zichtbaar zijn.

In Marokko zal de positie van de maansikkel, tussen 5 en 6 graden boven de horizon, het niet mogelijk maken om deze met het blote oog waar te nemen, terwijl de traditie vereist dat de maan met het blote oog zichtbaar is. De nieuwe maansikkel zal enkel zichtbaar zijn met het blote oog op een klein gebied in het westen van de Stille Oceaan en, met behulp van een telescoop, in de landen van de Maghreb en ten westen van Egypte.

Lees ook: Bedrag Zaakat Al Fitr 2023 in Marokko bekend

Op vrijdag 21 april zal de maan duidelijk zichtbaar zijn met het blote oog. Gevolg daarvan is dat de eerste dag van de maand Shawwal, die overeenkomt met Eid ul-Fitr, op zaterdag 22 april 2023 zal vallen. Daarmee zal de Ramadan 30 dagen hebben duren.

Lees ook: Nederlandse moslims doen veel impulsaankopen tijdens Ramadan

De officiële datum van Eid ul-Fitr zal door het ministerie van Habous en Islamitische zaken bekend worden gemaakt op de avond voor het feest.

Bladna.nl