14 juni 2024 - 22:20 - Marokko
Experts waarschuwen voor de gevaren van "groen vlees" tijdens Eid ul-Adha in Marokko. Door de hoge temperaturen en de snelle bederf van vlees, is er een risico op besmettingen. Consumenten worden opgeroepen om waakzaam te zijn en enkel vlees van betrouwbare bronnen te kopen.
De hoge temperaturen tijdens Eid ul-Adha vormen een gevaar voor de kwaliteit van het offerdier. Vlees kan snel bederven en een groene kleur krijgen, wat wijst op contaminatie door bacteriën en parasieten. De consumptie van dergelijk vlees kan leiden tot gezondheidsproblemen.
Lees ook: Eid ul-Adha goed voor 41% jaarlijkse roodvleesconsumptie in Marokko
Lotfi Zeghari, universiteitsprofessor gespecialiseerd in voeding en sportwetenschappen, adviseert in een gesprek met Al Jarida 24 om het dier vroeg in de ochtend te slachten, wanneer de temperaturen nog laag zijn. Het vlees moet vervolgens koel bewaard worden om bacteriegroei te voorkomen. Koop enkel vlees van betrouwbare en erkende bronnen die voldoen aan de normen van de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit (ONSSA).
Marokkaanse familie El Ballouti terroriseert België
Ongerustheid in Tanger door grote actie bij Bank Al-Maghrib
Turbo voor de rechter voor moord op echtgenoot Rym Fikri
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Megaproject gaspijpleiding Marokko-Nigeria start in Dakhla
Marokkanen in opstand tegen zomertijd
Ongerustheid in Tanger door grote actie bij Bank Al-Maghrib
Turbo voor de rechter voor moord op echtgenoot Rym Fikri
Megaproject gaspijpleiding Marokko-Nigeria start in Dakhla
Marokkanen in opstand tegen zomertijd
Marokko: 430 km aan HSL-lijnen in 5 jaar
Marokko bouwt gigantische scheepswerf om Spanje (en Europa) uit te dagen
Veel vluchten naar Marokko geannuleerd
Marokko en Algerije wedijveren ook over militair budget