Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: opgepast voor oplichters bij aankoop schaap

10 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

Met de naderende Eid ul-Adha zijn er veel oplichters actief op de Marokkaanse veemarkten. Profiterend van de hoge prijzen en de drukte, gebruiken zij verschillende trucjes om argeloze kopers te bedriegen.

Een veelgebruikte methode is het creëren van een schijn van schaarste. Verkopers met een klein aantal schapen werken samen met zogenaamde "klanten" die rond de dieren staan te dringen en hoge biedingen uitbrengen. Dit gesimuleerde enthousiasme trekt nietsvermoedende kopers aan, die vervolgens tegen woekerprijzen een schaap kopen. In sommige gevallen kan een schaap zo tot twee keer de werkelijke waarde kosten.

Lees ook: Eid ul-Adha: Marokko waarschuwt voor online oplichters

Een andere tactiek is prijsafspraak tussen verkopers en tussenpersonen. Nadat ze een potentieel slachtoffer hebben gevonden, spelen handlangers van de verkoper de rol van geïnteresseerde kopers. Na een valse onderhandeling, stappen ze zogenaamd af van de aankoop, waardoor de echter koper zich gedwongen voelt om het dier te kopen voor de gevraagde, veel te hoge prijs. De verkoper bezegelt de deal met de woorden: "Ik wilde het schaap zelf, maar het is voor jou bestemd. Je hebt het beste dier op de markt gekocht!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team