Zoeken

Eid ul-Adha: Marokkaanse regering moedigt invoer van runderen aan

10 maart 2023 - 22:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft aangekondigd dat het runderen zal importeren ter voorbereiding van de viering van Eid ul-Adha. De leveranciers zullen moeten voldoen aan de normen van veiligheid en hygiëne.

Tijdens de persconferentie na de ministerraad heeft de woordvoerder van de regering bekendgemaakt dat vleesimporteurs in Marokko vrij zijn om hun leveringsbronnen te kiezen in voorbereiding op Eid ul-Adha. Maar het is "van cruciaal belang voor de volksgezondheid dat dit gebeurt volgens de vereiste regels", aldus Mustapha Baitas. Volgens de woordvoerder werkt de regering al enige tijd "om de invoeroperatie te vereenvoudigen en in goede banen te leiden", meldt Le Matin.

Lees ook: Marokkanen eten minder vlees

De klimaatverandering is een van de redenen die deze beslissing rechtvaardigen. Tijdens zijn interventie benadrukte de minister dat sinds 3 februari, datum waarop de opschorting van de btw op de invoer van runderen van kracht werd, Marokko slechts 3890 runderen heeft ingevoerd. Hij waarschuwde voor geruchten over de beslissing en benadrukte dat de maatregel bedoeld is om de stijgende prijzen van rood vlees te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team