Zoeken

Conferentie van Europese rabbijnen blij met normalisatie Marokko-Israël

17 december 2020 - 17:40 - Marokko

©

Het besluit van de Marokkaanse regering om de betrekkingen met de staat Israël te normaliseren, wordt geprezen door de Conferentie van Europese Rabbijnen (CER). Dit maakten ze kenbaar via een verklaring.

"Het is met grote vreugde dat de leden van de Conferentie van Europese Rabbijnen het persbericht van het Koninklijk Paleis lazen waarin Zijne Majesteit Koning Mohammed VI aankondigde dat Marokko de officiële contacten en de diplomatieke relaties met de staat Israël zo snel mogelijk zou hervatten", schreef de CER dinsdag in een verklaring. Ze voegden eraan toe dat de hervatting van de diplomatieke betrekkingen het begin zal markeren van een vruchtbare relatie tussen de twee landen en tegelijkertijd een belangrijke stap voorwaarts zal betekenen voor vrede en welvaart in het Midden-Oosten.

Volgens de Conferentie van Europese Rabbijnen "is het ook onder leiding van Zijne Majesteit Mohammed VI en dankzij zijn intentie van tolerantie en openheid, dat Joodse begraafplaatsen, synagogen en de stedelijke gebieden waar de Joodse gemeenschap ooit woonde, werden gerenoveerd. Hij heeft er ook voor gezorgd dat de geschiedenis en cultuur van de joodse gemeenschap voorkomt in de leerplannen, het is door het onderwijzen van jongere generaties dat alle vormen van racisme en antisemitisme kunnen worden bestreden."

"De geschiedenis van de Joden in Marokko is een uniek en bijzonder verhaal als je het vergelijkt met andere Arabische landen. (...) Hoewel de meerderheid van de Joden tegenwoordig niet meer in Marokko woont, is Marokko nog steeds aanwezig in hun harten en herinneringen," aldus de CER.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team