Zoeken

Amerikaanse senator wil dat African Lion niet langer in Marokko doorgaat

25 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

De Republikeinse senator James Inhofe, die het Polisario Front genegen is, eist dat de volgende edities van de Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening African Lion, niet meer in Marokko doorgaan.

James Inhofe is Polisario gunstig gezind en steekt dat niet onder stoelen of banken. Hij was voorzitter van de defensiecommissie van de Senaat, die de voordracht van twee hoge officieren van het Amerikaanse leger voor strategische posten heeft behandeld. Het gaat om twee luitenant-generaals, Michael Langley en Bryan Fenton, van wie de eerste kandidaat is voor de post van commandant van AFRICOM, die toezicht houdt op de militaire oefeningen van het Amerikaanse leger in Afrika. Inhofe heeft bij deze gelegenheid gevraagd dat de oefening African Lion door een ander land zou worden georganiseerd, meldt The Desk.

Lees ook: Spanje afwezig op African Lion 2022 in Marokko

Ter rechtvaardiging van zijn verzoek stelt James Inhofe dat hij zich grote zorgen maakt over het lot van de bevolking van de Sahara. "Marokko heeft niets gedaan om de schade te herstellen die het het Sahrawi-volk na al die jaren heeft berokkend, of om te laten zien dat het ernstig is met het oplossen van de crisis," aldus Inhofe.

Lees ook: Militaire samenwerking VS en Marokko grote stap vooruit

Hij beschuldigt het koninkrijk er ook van "verschillende Amerikaanse regeringen te hebben misleid over hun bereidheid tot onderhandelen". "Ik heb met senator Rounds en andere leden van deze commissie gesproken over deze kwestie en daarom dring ik er bij Defensie op aan alternatieve locaties te zoeken voor de jaarlijkse militaire oefening African Lion, die nu in Marokko wordt gehouden," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team