Zoeken

Eén van ’s werelds grootste containershepen meert aan in Marokko

30 maart 2023 - 13:00 - Marokko

©

Het schip MSC Celestino Maresca, gebouwd door het Chinese bedrijf Hudong-Zhonghua Shipbuilding voor MSC, zal binnenkort aanmeren in Marokko.

Als de tweede in zijn soort en het vijfde schip van 24.000 TEU-zeecontainer dat in de afgelopen negen maanden is afgeleverd, is de MSC Celestino Maresca 399,99 meter lang 61,5 meter breed, met een dekoppervlakte die gelijk is aan vier standaard voetbalvelden. Het schip kan meer dan 240.000 ton aan goederen vervoeren en 24.116 TEU-zeecontainer laden. Zijn hoogrenderende propellers en energiebesparende apparaten zorgen voor een vermindering van het brandstofverbruik en de uitstoot met ongeveer 3 tot 4%.

Lees ook: Grootste containerschip ter wereld in Tanger

De bouw van het nieuwe schip - één van de 14 schepen van dit type die door MSC zijn besteld - vereiste het gebruik van moderne systemen, zoals een volledige loopbrug en geavanceerde brandblustechnologie. MSC zal bijna de helft van de 89 grote containerschepen in gebruik nemen die in 2023 door de elf grootste rederijen ter wereld werden besteld, zo meldt Alphaliner.

Lees ook: Een van de grootste cruiseschepen ter wereld in Tanger

MSC Celestino Maresca wordt op 30 maart in gebruik genomen en zal van China naar Portugal, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Marokko varen voordat het terugkeert naar Singapore en China.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team