Zoeken

Duitsland zet Marokko onder druk: illegalen terugnemen of geen hulp meer

20 januari 2016 - 19:00 - Wereld

©

Duitsland probeert Marokko al weken te overtuigen om Marokkaanse onderdanen die illegaal in het land verblijven terug te halen. De Duitse regering bedreigt Marokko er nu mee een einde te maken aan alle financiële hulp als het koninkrijk niet meewerkt.

Ook Algerije is betrokken door de maatregel volgens Akhbar Al Yaoum. Duitsland wil dat beide landen illegalen repatriëren die van de vluchtelingenstroom uit Syrië gebruik maakten om het Europees land binnen te komen.

"Deze landen ontvangen financiële hulp van Duitsland, maar weigeren in ruil met ons samen te werken om dit probleem te regelen. Dat is onaanvaardbaar", aldus de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel.

Duitsland heeft strenge maatregelen getroffen tegen vluchtelingen na de incidenten in Keulen op oudejaarsavond. Honderden vrouwen zouden door vluchtelingen zijn aangerand en beroofd. Ongeveer 40 procent van de daders zouden uit Marokko komen en politiek asiel in Duitsland hebben aangevraagd volgens de Duitse politie.

Enkele dagen geleden had Duitsland al de opening van migrantencentra voor illegale migranten uit Marokko en Algerije aangekondigd. Het Europees land wil bijna 3000 Marokkanen en evenveel Algerijnen uitzetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team