Zoeken

Duitsland pakt juweeltje af van Marokko

22 december 2021 - 12:00 - Sport

©

De 17-jarige Mehdi Loune heeft Marokko de rug toegekeerd en speelt nu voor de Duitse nationale ploeg, de Mannschaft. Een verlies voor de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Mehdi Loune heeft zijn sportieve nationaliteit veranderd. Tijdens de Arab Youth Cup van afgelopen zomer in Caïro, speelde hij nog enkele minuten in het Marokkaanse nationale shirt. Maar hij heeft er nu voor gekozen om de kleuren van Duitsland te verdedigen, meldt Assabah. De Duitse nationale ploeg heeft de nodige middelen beschikbaar gesteld om de gekoesterde middenvelder van Eintracht Frankfurt binnen te halen.

Lees ook: Belgische Marokkaan Benjamin Bouchouari kiest voor Marokko

De coach van de Mannschaft vertrouwde hem zelfs de rol van aanvoerder toe. Een kans die Mehdi niet kreeg van Abdallah El Idrissi, coach van het Marokkaans elftal onder 20. De Marokkaanse voetbalbond verliest een echt juweeltje bij gebrek aan voetbalstrategie. Daarom zouden er comités moeten worden opgericht, om de technische en tactische prestaties van jonge spelers te volgen, zodat zij beter kunnen worden beoordeeld.

Lees ook: Bilal Benkhedim weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

De familie van Mehdi Loune had liever gezien dat de jonge speler zich definitief bij de nationale ploeg van Marokko had aangesloten. Maar ze slaagden er niet in om hem op andere gedachten te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team