Zoeken

Duitsland: dorp koopt alle bier om neo-nazi festival te dwarsbomen

24 juni 2019 - 10:50 - Wereld

©

Om te protesteren tegen de organisatie van een neo-nazi festival hebben de bewoners van een dorpje in Duitsland een uitstekend idee gehad: alle alcohol kopen die in lokale handels werden verkocht.

Het festival "Schild und Schwert" (schild en zwaard), vond afgelopen weekend in Ostritz, in het oosten van Duitsland plaats. Honderden neo-nazi’s maakten de verplaatsing maar kregen de kans niet om er alcohol te verbruiken.

De dorpsbewoners kochten alle beschikbare alcohol enkele uren voor het begin van het festival. Enkel één handel mocht nog alcohol verkopen, een kebab waarvan de eigenaar Turk is. Of de festivalgangers hun "Arische superioriteit" even hebben vergeten om toch maar bij de kebab alcohol te kopen is niet bekend.

Een rechter had enkele dagen voor het festival al een verbod opgelegd op het verbruik van alcohol tijdens het evenement, vanwege het "gewelddadig karakter" ervan. Het verbruik van alcohol zou namelijk het risico op botsingen hebben verhoogd.

Naast het initiatief van de bewoners nam de politie ook nog 4200 liter bier en 200 liter andere alcoholdranken in beslag die de deelnemers hadden meegebracht.

Tijdens het festival namen enkele 300 mensen deel aan een demonstratie tegen het racisme en de organisatie van het festival in de gemeente.

Bladna.nl