Zoeken

Duitse inlichtingendienst bezorgd om groot aantal migranten uit Marokko

25 oktober 2018 - 21:10 - Wereld

©

De Duitse inlichtingendienst BCN waarschuwt in een rapport voor het snel toenemend aantal migranten uit sub-Sahara Afrika die via Marokko in Spanje aankomen.

In het rapport leest men volgens Bild dat Marokko het nieuwe Libië is als eerste vertrekland van jonge migranten vanuit Afrika naar Europa.

Deze jongeren, die "Boza" (overwinning) roepen wanneer het hen lukt om Spanje binnen te komen, denken dat ze in Europa gemakkelijk profvoetballer kunnen worden of met een luxewagen zullen rijden.

Volgens de krant hebben een twintigtal criminele organisaties de controle over de stroom van migranten vanuit Marokko naar Europa. Elke organisatie telt een twintigtal leden en heeft goede contacten met de autoriteiten. Elke lid kan tot 15 migranten per maand naar Europa helpen. Maandelijks kunnen dus tot 6000 migranten de oversteek doen.

Migranten die naar Spanje willen via deze organisaties betalen gemiddeld 1000 euro voor drie pogingen, 2000 euro om een aankomst in Spanje te garanderen en 4000 euro voor het "VIP-pakket" waarbij hen een aankomst in Spanje in maximaal zes dagen vanuit Mali via Marokko wordt beloofd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team