Zoeken

Marokko en Algerije, hel voor migranten uit sub-Sahara Afrika

18 april 2019 - 10:40 - Wereld

©

Migranten uit sub-Sahara Afrika die van Europa dromen, zijn in Marokko en Algerije het slachtoffer van mensenhandel, geweld en allerlei misbruiken.

De Spaanse tak van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) deed onderzoek naar de situatie van deze migranten in de Middellandse zeegebied. In totaal werden 1340 migranten uit 39 Afrikaanse landen ondervraagd.

Bijna de helft (48%) van de deelnemers verklaarde minstens één maal het slachtoffer te zijn geweest van uitbuiting, gijzeling, fysiek geweld, misbruik of orgaanhandel in de regio’s van Tamanrasser en Timiaouine in Algerije en Tanger en Nador in Marokko

De migranten en vluchtelingen vertelden ook over het geweld en de ontvoeringen door de Touaregs, de Toubou’s en andere nomadenstammen in woestijnachtige gebieden.

Volgens de IOM spelen de duur, gekozen weg en afstand die migranten afleggen om in het noorden van Afrika te geraken, een grote rol. Hoe verder het land van herkomst, hoe hoger het risico op geweld, waardoor het aantal incidenten veel lager is bij Marokkaanse, Algerijnse en Mauritaanse migranten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team