Zoeken

Duitse diplomaat pleit voor betere samenwerking Marokko Algerije

4 oktober 2019 - 17:20 - Marokko

©

De ambassadeur van Duitsland in Rabat heeft Marokko en Algerije opgeroepen om hun betrekkingen te verbeteren en samen te werken aan een sterke Maghreb Unie.

In een verklaring aan Hespress verklaarde de diplomaat dat beide landen voorbeeld moeten nemen op "de val van de muur van Berlijn, waardoor niet alleen de Bondsrepubliek Duitsland maar heel Europa werd verenigd".

Tijdens een persconferentie in Rabat ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de val van de Berlijnse muur, verklaarde de diplomaat dat de evenementen in de Duitse stad hebben geleid tot sterkere betrekkingen tussen de Europese landen en de oprichting van een sterk en verenigd Europa.

Niets kan volgens de diplomaat "het conflict tussen de Marokkaanse en Algerijnse broeders rechtvaardigen, voornamelijk omdat wat hen samenbrengt veel belangrijker is dan wat hen scheidt". Volgens hem zijn de evenementen van Berlijn 30 jaar geleden in alles vergelijkbaar met wat er nu gebeurt in Noord-Afrika. Hij roept daarom alle landen in de regio op om samen te werken en de sociaal-economische situatie te verbeteren.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team