Zoeken

Europese Unie heeft spijt van einde samenwerking met Marokko tegen terrorisme

5 november 2019 - 15:40 - Marokko

©

Gilles de Kerchove, EU-coördinator voor terrorismebestrijding, heeft recent laten weten dat de Europese Unie spijt had van het einde van de samenwerking met Marokko in de strijd tegen het terrorisme.

"We werken al meer dan vier jaar niet meer samen met Marokko op het gebied van informatie-uitwisseling of in de strijd tegen het terrorisme, omdat de betrekkingen bijna bevroren waren vanwege de uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens met betrekking tot de visserijovereenkomst.", verklaarde de Kerckhove tijdens een conferentie over de terugkeer van Syriëgangers en de bedreiging die ze vormen voor Europa.

De Europese verantwoordelijke bevestigde daarentegen wel dat de samenwerking van Marokko met Frankrijk, Spanje en België was verbeterd.

Deze landen hebben toegang tot de expertise die is ontwikkeld door de Marokkaanse veiligheids- en inlichtingendiensten en de ervaring van het koninkrijk in de strijd tegen radicalisering en extremisme.

In een rapport van 1 november dit jaar hadden ook de Verenigde Staten het Marokkaans beleid in de strijd tegen het terrorisme geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team