Zoeken

Abdelouafi Laftit roept gemeentevoorzitters tot de orde

15 april 2022 - 15:40 - Marokko

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken, heeft wali’s en gouverneurs in Marokko opgedragen om de gemeentevoorzitters te herinneren aan het belang van de naleving van de geldende bepalingen, inzake benoemingen voor verantwoordelijke functies bij plaatselijke overheden.

Na de vaststelling dat voorzitters van gemeenten niet altijd rekening houden met de bepalingen en voorwaarden van de circulaire betreffende de benoemingen voor verantwoordelijke functies, heeft minister Abdelouafi Laftit wali’s en gouverneurs schriftelijk gevraagd om burgemeesters te herinneren aan de verplichting om de modellen over te nemen die in de circulaire staan betreffende de benoemingen voor hoge functies in de plaatselijke gemeenschappen, zo meldt de Arabischtalige krant Al Ahdath Al Maghribia. De modellen moeten zorgvuldig worden opgevolgd en er is ook de verplichting om specifieke verslagen bij te voegen.

Lees ook: Marokko: minister Laftit roept gemeenten op "broekriem aan te halen"

"Beslissingen en contracten die niet in overeenstemming zijn met de bepalingen van deze circulaire zullen niet worden goedgekeurd", waarschuwt de minister in een brief. Dezelfde circulaire voorziet ook in de oprichting van een commissie belast met de selectie van kaderleden. Die commissie moet sollicitaties bestuderen en gesprekken voeren met de geselecteerde kandidaten.

Lees ook: Koninklijke woede dreigt voor hoge ambtenaren, reeks ontslagen verwacht

In een eerdere nota stelde de dienst van Laftit nieuwe voorwaarden vast, waaraan moet worden voldaan bij de benoemingsprocedure voor hoge functies bij de plaatselijke overheden. Dat gaat met name over de aanwerving van bekwame leidinggevenden uit de openbare en de particuliere sector, met een ruime ervaring. Deze managers moeten in staat zijn specifieke leidinggevende verantwoordelijkheden op zich te nemen, overeenkomstig de grondwettelijke beginselen, zoals verdienste, pariteit en gelijkheid van kansen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team