Zoeken

Nora Gharib in tranen na overlijden Rayan

8 februari 2022 - 10:20 - Cultuur

©

Nora Gharib schittert volgende week met haar danspartner in de finale van ’Dancing With The Stars’. Maar toen de juryleden tijdens de halve finale commentaar moesten geven op de prestaties van Gharib, kwam het nieuws binnen over de overleden Rayan in Marokko. De ’Dancing with the Stars’-kandidate was zichtbaar erg aangedaan.

Zangeres, actrice en danseres Nora Gharib en haar danspartner Adrian, openden zaterdag de show met een quickstep. Aan het einde van haar dans liet presentator Gert Verhulst weten dat de kleine Rayan in Marokko overleden is. Gharib volgde het nieuws de hele dag op de voet en berichtte er ook over op haar Instagram. Vlak voor ze aan haar tweede dans moest beginnen keek ze nog even op haar gsm en zag dat de jongen was overleden. Bij de juryleden die hun feedback nog moesten geven op de dansprestaties, was er veel begrip. "Dit zegt echt heel veel over jouw professionaliteit", verklaarde jurylid Jan Kooijman volgens Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Marokkaanse international koopt woning voor ouders Rayan

Nora kreeg veel steun. "Ik ben zo stom geweest om mijn gsm nog te checken. Toen heb ik het slechte nieuws vernomen", aldus Gharib die zegt dat ze eigenlijk geen zin meer had om door te gaan met de show. "Maar mijn familie en vrienden hebben mij aangemoedigd om er toch nog voor te gaan."

Nora Gharib is altijd erg trots geweest op haar Marokkaanse achtergrond. Ze zei eerder ook al dat de Islam de basis is van haar leven en geen barrière. "Het is een leidraad die me richting geeft." Nora is naast veel andere artiesten met Marokkaanse roots, een rolmodel geworden voor haar gemeenschap. "Er zijn zoveel goede voorbeelden in de Marokkaanse gemeenschap. Kijk naar Adil en Bilall, naar Said (Boumazoughe, hiphopper, acteur en sociaal werker, red.) en Junes (acteur en danser, red.) Er zijn veel Marokkanen die keihard studeren, werken en hun best doen. Het is tijd dat de stereotypen worden doorbroken. Ik heb redelijk veel volgers op Instagram en dat geeft me een bepaalde macht. Daar kan ik de juiste jongeren bereiken. Ik toon hen hoe mijn leven achter de schermen is, in de hoop dat ik hen kan inspireren om zelf hun dromen waar te maken", zei ze een tijd geleden in De Morgen.

Lees ook: Ouders Rayan bedanken Koning Mohammed VI

Ook dit weekend kreeg Nora Gharib veel steun van haar ’community’. "Ik lees al jullie berichtjes, en het doet deugd dat mensen zo met elkaar inzitten en meeleven met de familie in Marokko. Het doet deugd om te zien wat voor sterke gemeenschap wij hebben", schreef ze aan haar volgers op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team