Zoeken

Donkere tijden voor de stad Asilah

8 november 2020 - 18:20 - Economie

©

Veel ondernemers in de Marokkaanse toerismesector hebben niet de middelen om de economische crisis, die is veroorzaakt door het coronavirus, te overleven. Vanwege een verloren zomerseizoen vrezen ze in Asilah het ergste.

Terwijl de herfst is aangebroken, lijken de verschillende bedrijven in Asilah stil te staan. Elke dag liggen de meeste straten van de stad er verlaten bij, behalve een klein deel van Avenue Hassan II, waar de Souk Anoual zich bevindt en enkele smokkelwinkels, meldt Today Morocco.

De diverse winkels, eenvoudige Zaïlachi’s en beroemde visrestaurants hebben niet langer de middelen om zichzelf op de been te houden. Daarvoor is het gemis van de inkomsten uit het zomerseizoen simpelweg te groot. Veel guesthouses, hotels en luxewoningen staan helemaal leeg. Ook sommige winkelgebieden, waaronder Kissariat of Al-Kharazine, lijken door de klanten te zijn verlaten.

Confectiekleding is een sector die ook hard getroffen is door de economische crisis. "We misten naast het zomerseizoen, de periode van Ramadan en de andere feestdagen waar we het meeste uit onze verkoop halen. Sommigen van ons werden deze situatie beu en kozen ervoor om onze bazaars te sluiten wegens gebrek aan klanten", zegt een bazaarist van Al-Kharazine.

Aangezien er nog geen verbetering van de gezondheidssituatie in het verschiet ligt, vrezen de ondernemers in Asilah dat ze nog meer donkere tijden tegemoet gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team