Zoeken

Dominique Strauss-Kahn met Marokkaanse vriendin getrouwd

9 oktober 2017 - 11:31 - Marokko

©

Dominique Strauss-Kahn is dit weekend in Marokko getrouwd. De voormalige baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) trouwde met de Marokkaanse Myriam L’Aouffir in Marrakech.

Strauss-Kahn en L’Aouffir vormen sinds 2013 een koppel. De twee ontmoetten elkaar dankzij een gezamenlijke vriend, François Pupponi, Kamerlid en burgemeester in Frankrijk.

Het is niet de eerste keer dat de 68-jarige Franse politicus in het huwelijksbootje stapt. Strauss-Kahn trouwde in 1968 met Hélène Dumas en kreeg drie kinderen met haar. In 1986, na van zijn eerste vrouw te zijn gescheiden, trouwde hij met Brigitte Guillemette met wie hij één dochter heeft. In 1991 trouwde hij voor de derde keer, ditmaal met de Franse journaliste Anne Sinclair. Het koppel kreeg geen kinderen maar investeerde onder meer in een prachtige riad op 500 meter van het bekende Djemaa El Fna plein in Marrakech.

In 2012 besloot Anne Sinclair van Strauss-Kahn te scheiden na meerdere seksschandalen waarbij hij betrokken was, waaronder de vermeende aanranding van een Marokkaanse journaliste. De voormalige Franse minister nam toen gedwongen ontslag als baas van het Internationaal Monetair Fonds en begon conferenties in Marokko te geven.

Begin 2014 werd bekend dat de ex-topman van het IMF zich in Casablanca ging vestigen na er het adviesbureau “Parnasse International” te hebben opgericht.

Dominique Strauss Kahn bracht een deel van zijn jeugd in Agadir door en blijft een belangrijke bondgenoot van Marokko, waar hij nog steeds veel invloedrijke vrienden telt.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team