Zoeken

Doden bij ongeval met ambulance in Marokko

20 februari 2020 - 16:30 - Marokko

©

Bij een ongeval met een ambulance zijn in de regio van Agadir een verpleegster en de moeder van een patiënte om het leven gekomen.

De bestuurder van de ambulance raakte zwaargewond en werd in een kritieke toestand naar het Hassan II ziekenhuis in Agadir afgevoerd. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar.

Hespress bericht dat de patiënte die in de ambulance werd vervoerd, lichtjes gewond raakte en woensdag al naar huis mocht.

De beweging van verpleegkundigen en gezondheidstechnici van Marokko (MITSM) betreurt het ongeval en herinnert eraan dat het niet de eerste keer is dat medisch personeel omkomt bij ongevallen met ambulance. Imane Oublouch overleed in februari 2012 op de zelfde wijze, net zoals Mohamed Azirar in december 2015 of nog Saadia Jidour in november 2017.

Volgens de beweging ligt de fout meestal bij de ambulancebestuurders die geen specifieke opleiding hebben gekregen. Deze opleiding is verplicht maar wordt niet altijd nageleefd. Ambulancechauffeurs moeten namelijk weten hoe ze zieken moeten vervoeren en een medische basisopleiding hebben om de verpleger die hem vergezeld te kunnen helpen indien nodig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team