Zoeken

Marokko: man overlijdt in ambulance zonder benzine

30 januari 2020 - 14:40 - Gemeenschap

©

Een man van rond de veertig afkomstig uit het Marokkaanse Youssoufia is in een ambulance overleden omdat er geen benzine was. De zaak zorgt voor veel onvrede in de regio.

De ambulance is eigendom van het regionaal ziekenhuis van Youssoufia, waar onlangs al eens schandaal was uitgebroken na het overlijden van een zwangere vrouw door een medische fout.

Al Massae bericht dat de man die in de ambulance overleed, ernstige nierproblemen had. Doordat zijn gezondheid sterk was achteruitgegaan besloot het ziekenhuis van Youssoufia zijn transfer naar het academisch ziekenhuis van Marrakech te regelen.

De man moest met een ambulance naar Marrakech worden gebracht maar het voertuig startte niet... doordat er geen benzine meer was! De ambulanciers probeerden de financiële directeur van het ziekenhuis te contacteren om geld vrij te maken voor benzine, zonder succes.

Meerdere mensen besloten geld in te zamelen om de benzine te betalen zodat de patiënt zou kunnen worden overgebracht. Dat nam helaas teveel tijd in beslag. De man overleed nog voor zijn aankomst in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team