Zoeken

Dode en gewonden bij studentenrellen in Fez

27 april 2014 - 12:42 - Marokko

©

De Marokkaanse stad Fez was deze week het toneel van gewelddadige studentenrellen. Een student kwam om het leven en drie anderen raakten gewond.

Abderrahim Hasnaoui raakte donderdag ernstig gewond tijdens botsingen tussen studenten van de bewegingen ’Attajdid Tollabi’ en ’Annahj démocrati Al Qaidi’ op de campus Dher Mehrez.

De jongeman werd met spoed naar het Universitair Ziekenhuis Hassan II gebracht, waar hij een dag later aan zijn verwondingen bezweek.

De Wilaya van Fez meldt dat een onderzoek werd gestart op bevel van het Openbaar Ministerie. Vier verdachte studenten werden donderdagavond gearresteerd en verschenen zondag voor de rechter. Drie van hen werden aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade.

Attajdid Tollabi wordt gesponsord door de MUR-beweging, zelf gesteund door de PJD-partij. Annahj Addimocrati Al Qaidi heeft banden met de UNEM studentenvakbond en de marxistische partij Annahj Addimocrati.

Update 28 april 2014

Regeringshoofd Abdelilah Benkirane en andere leden van de PJD, met name Abdellah Baha, Lahcen Daoudi en Abdellah Bouanou, woonden de begrafenis bij van Abderrahim Hasnaoui in Errachidia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team