Zoeken

Dode en gewonden bij confrontaties tussen Marokkanen en migranten in Tanger

30 augustus 2014 - 19:39 - Marokko

©

In de wijk Al Irfane in Tanger is het opnieuw tot gewelddadige confrontaties gekomen tussen de bewoners en migranten uit sub-Sahara Afrika. In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een Senegalese man om het leven en raakten veertien mensen gewond.

Volgens de media zijn er verschillende versies van de gebeurtenissen. De officiële versie gepubliceerd door staatsbureau MAP verwijst naar "botsingen tussen illegale migranten en de lokale bevolking, naar aanleiding van een geschil tussen twee mensen van beide partijen".

De Wilaya voegt eraan toe dat er door beide groepen met stenen werd gegooid. Een tiental mensen werden gearresteerd door de politie. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek naar de aanstichters bevolen.

Sub-Sahara Afrikanen wachten in Tanger om naar Europa te vertrekken

Getuigen

Spaans persagentschap EFE spreekt deze versie tegen en verwijst naar verklaringen van getuigen. Zij spreken van racistische aanvallen in de regio van Boukhalef, één van de meest populaire wijken in Tanger.

Het agentschap doet bovendien melding van een disproportioneel optreden van de politie tijdens de rellen tussen de sub-Sahara Afrikanen en Marokkanen. Bij aankomst van de politie rond 03:00, wilden een aantal migranten hen het lichaam van het Senegalese slachtoffer overhandigen terwijl anderen zich daartegen verzetten. De politie zou met overmatig geweld en beledigingen hebben gereageerd.

Zeker zes gewonden werden naar het Mohammed V ziekenhuis in Tanger gebracht volgens het persagentschap. Twee mensen liepen verwondingen op aan het hoofd. Over de toestand van de andere gewonden is niets bekend.

Medio augustus waren vijf mensen gewond geraakt bij gelijkaardige rellen in de noord Marokkaanse stad Tanger. Volgens Spaanse mensenrechtenactivist Helena Maleno die zich toen ter plekke bevond, weigerde de politie in te grijpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team