Zoeken

Samira Said brengt nieuw liedje "El Waet El Helo" uit

29 december 2021 - 12:50 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Samira Saïd heeft maandag een nieuw liedje uitgebracht genaamd "El Waet El Helo". De song staat op haar laatste album "Baheb Maak" en de clip is reeds beschikbaar op YouTube.

Na de release van de drie eerste songs van het album, waaronder "Mataha" in maart dit jaar, heeft de Marokkaanse diva nu ook het liedje "El Waet El Helo" vrijgegeven.

Samira Saïd heeft dit jaar gekozen voor een nieuwe muzikale richting. De zangeres wil vanaf nu maandelijks één of meerdere singles uitbrengen om aan het einde van het jaar een volledig album klaar te hebben.

De 63-jarige zangeres is zeer populair in Marokko en in de Arabische wereld. Haar album "Al Ghani Baad Youmine", dat in 1985 uitkwam, wordt beschouwd als één van de grootste successen uit de jaren 1980. Ze ontving verschillende onderscheidingen in haar carrière, waaronder die van "Beste Arabische zangeres Middle East" op de World Music Awards, voor haar album "You wara Youm". Ze werd ook vier keer verkozen tot "Beste Arabische artiest van het jaar" op het Arabische muziekfestival in Cairo. Samira Saïd werd ook onderscheiden door wijlen Koning Hassan II, die een grote fan was van haar muziek.

Bladna.nl