Zoeken

Afrikadag: Spotify viert Marokkaanse artiesten

27 mei 2021 - 16:20 - Cultuur

©

Vooruitlopend op de viering van ‘Afrikadag’ heeft Spotify de schijnwerpers gericht op ‘s werelds meest beluisterde artiesten van het Afrikaanse continent, met ook Marokkanen in de tophits.

De populaire Nigeriaanse zanger en liedjesschrijver, Burna Boy, staat helemaal bovenaan de hitlijst, maar Spotify heeft ook de Marokkaanse beatmaker en gitarist Saib gehuldigd. Zijn succes heeft hem aan de top geplaatst van de meest gestreamde Marokkaanse artiesten buiten Marokko. Saib’s gitaarkunsten, gecombineerd met zijn internationale vibe, zorgen voor een multiculturele mix van muziek, variërend van hip-hop beats tot jazz, lounge en Aziatische tunes.

In de shortlist van de artiesten van het moment, nodigt de rapper ElGrandeToto zichzelf uit met zijn mythische nummer ’’Caméléon’’. Een elektrisch en zeer synergetisch album dat hem in de top 5 van Marokkaanse hits plaatst. Van "Santa Fe" tot "Halla halla", ElGrandeToto mixt op meesterlijke wijze Arabisch, Frans en Engels, en benadrukt zo de rijkdom van de Marokkaanse muziekscene, terwijl hij er toch in slaagt de internationale scène te raken met zijn unieke samenwerkingen.

Naast deze twee sterren heeft Spotify ook de Marokkaanse artiest Hindi Zahra gehuldigd. Dankzij haar hit Beautiful Tango, en haar laatste album Homeland, staat de zangeres op de lijst van meest beluisterde Marokkaanse artiesten buiten Marokko.

Een internationale erkenning die aantoont dat de Marokkaanse muziekindustrie dynamisch is. "Marokko is altijd al een spannende markt geweest vanwege het diverse publiek en de openheid voor Afrikaanse muziek. We hebben onlangs gemerkt dat onze luisteraars in Marokko veel Afro-muziek consumeren en je kunt echt de invloed van het continent op de sound van de nieuwe scène voelen. Veel van de tracks op onze Arab Afro playlist zijn van Marokkaanse artiesten", zegt Rami Mohsen, muziekdirecteur bij Spotify Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team