Zoeken

Dinosaurusafdrukken ontdekt in Marokko

5 oktober 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marokkaanse onderzoekers hebben nieuwe dinosaurusafdrukken ontdekt op de toppen van het Atlasgebergte.

Uit recent fossielonderzoek blijkt dat dinosaurussen van verschillende groottes en soorten samenleefden in het Atlasgebergte tussen 168 en 160 miljoen jaar geleden. Deze dinosaurussen leefden in het Midden- en Boven-Jura. Het is een opmerkelijke vondst volgens de onderzoekers, die de exacte dinosaurussoort die in dit gebied leefde nog niet hebben kunnen identificeren.

Lees ook: Voetafdruk groot dinosaurus ontdekt in Imilchil

"Veldonderzoek in dit gebied heeft geen botten opgeleverd, wat het moeilijk maakt om de voetafdrukken aan een specifieke soort te koppelen", zegt Ahmed Oussou, de hoofdonderzoeker van de studie, tegen Huffington Post. Hij voegt eraan toe dat nog wordt gezocht naar botten. Nieuwe opgravingen zijn momenteel gaande in de buurt van het gebied.

Lees ook: Nieuwe dinosaurussoort ontdekt in Marokko

In principe vervagen dinosaurusvoetafdrukken na verloop van tijd. Maar ze kunnen bewaard blijven als ze gemaakt zijn in zachte sedimenten zoals modder of zand. Dat is wat er gebeurde in Marokko, waar natte gebieden vergelijkbaar met die in Botswana hebben bijgedragen aan het behoud van de afdrukken, aldus de expert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team