Zoeken

Beweging 20 februari op straat op "Revolutiedag Koning en volk"

23 augustus 2011 - 22:00 - Marokko

©

Enkele duizenden aanhangers van de Beweging 20 februari hebben zaterdag protestmarsen bijgewoond in Marokko, dag van de 58e verjaardag van de revolutie van de koning en het volk.

In Casablanca hebben de demonstranten, die de zes maanden van de Beweging 20 februari vierden, een mars georganiseerd in Aïn Chok om gelijke kansen, sociale rechtvaardigheid en een menswaardig bestaan ​​te eisen.

Een protestmars is ook om 22u van de Bab El Had plein te Rabat vertrokken. De demonstranten, die de Mohammed V boulevard hebben doorkruist, probeerden vervolgens een sit-in voor het parlement te houden alvorens te worden verspreid door de politie.

Slechts een honderdtal demonstranten namen zaterdag deel aan de mars van de Beweging in Tangier. Deze eindigde rond middernacht en was niet, zoals het gewoonlijk het geval is, gedomineerd door de islamitische beweging Al Adl Wal Ihssane.

De Beweging 20 februari kondigde ook aan dat hij volgende zaterdag niet zal manifesteren, uit respect voor de "heilige nacht" of "Laylat Al Qadr", maar belooft dat de protesten zullen hernemen na Eid Al Fitr.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team