Zoeken

Burgemeester Vlissingen veroordeelt racistische uitspraak over Marokkanen

1 februari 2021 - 14:40 - Wereld

©

De gemeente Vlissingen plaatste vrijdagavond een videobericht op Youtube waarin burgemeester Van den Tillaar de recente aantijgingen jegens Marokkanen tijdens een protest op het Stadhuisplein "heel verwerpelijk" noemt.

Said Bouzambou, een Marokkaans-Nederlandse zaalvoetbalinternational uit Vlissingen, deelde een paar dagen eerder een video op zijn Facebookpagina waarop verkeersschool-eigenaar René Brasser schokkende uitspraken deed over Marokkanen: "Die Marokkanen moeten naar Auschwitz in de gaskamer. Dan ben je gelijk klaar".

Bouzambou zegt dat hij wakker ligt van de bizarre uitspraak die hij voorbij zag komen op Hart van Zeeland. Tot zijn grote verbazing lijkt René geen spijt te hebben van zijn uitspraken en wil hij ze zelfs bagatelliseren. Aanwezige politieagenten grepen ook niet in.

De burgemeester zegt nu in een videoboodschap dat de man "heel slechte, kwalijke dingen meende te moeten roepen over onze Vlissingse inwoners van Marokkaanse afkomst. Dat waren echt heel verwerpelijke uitspraken". Van den Tillaar wijst erop dat er geen plunderingen of ander geweld heeft plaatsgevonden in Vlissingen en dankte hulpverleners en burgers.

Ook Said Bouzambou komt aan bod in het filmpje van de gemeente. "Laten we ons alsjeblieft houden aan deze avondklok", zei hij. "Denk aan je opa, je oma, je moeder, je vader."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team