Zoeken

Verplichte vaccinatiepas belemmering voor Marokkaanse reizigers

9 augustus 2022 - 19:00 - Marokko

©

Hoewel sommige landen, zoals bijvoorbeeld Spanje, niet langer een inentingsbewijs eisen om hun grondgebied te betreden, is het vaccinatiepaspoort in principe nog steeds een verplichting om Marokko te kunnen verlaten of betreden. Deze beperking belemmert het reizen naar het buitenland.

Veel Marokkanen ondervinden moeilijkheden om tijdens hun zomervakantie naar het buitenland te reizen. En terecht, de vaccinatiepas is nog steeds een verplichting om het koninkrijk te kunnen verlaten of binnen te komen. Slechts 18,6% van de Marokkaanse burgers heeft de drie doses gekregen en beschikt dus over een geldige pas.

Lees ook: Geen gezondheidsformaliteiten meer voor Marokkanen die naar Frankrijk reizen

"Ik moest de vaccinatiepas zowel aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij als aan de politie aan de grensovergang laten zien," vertelt de 29-jarige Saad aan de krant L’Opinion. Hij is net teruggekeerd naar Marokko na een kort verblijf in Frankrijk. Ghizlane, een studente die Marokko in augustus verliet om haar studies in Duitsland voort te zetten, maakte hetzelfde mee.

Lees ook: Nieuwe gezondheidsformulier om Marokko binnen te komen

De controle van de vaccinatiepas blijft meestal wel beperkt tot het bekijken van het document zonder de geldigheid ervan te controleren met behulp van de applicatie "Check Vax", die de regering voor dit doel in het leven heeft geroepen, aldus de respondenten. Een bevoegde bron van de nationale luchthavendienst ONDA, die ook over dit onderwerp werd bevraagd, bevestigde dat de vaccinatiepas nog steeds verplicht is om het Marokkaanse grondgebied te verlaten. Met andere woorden, alle Marokkaanse reizigers die het koninkrijk willen verlaten, moeten volledig gevaccineerd zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team