Zoeken

Nieuwe gezondheidsformulier om Marokko binnen te komen

29 juli 2022 - 11:40 - Marokko

©

Alle reizigers die Marokko wensen binnen te komen zullen voortaan aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen. Het geldende gezondheidsformulier is bijgewerkt, vereenvoudigd en gestandaardiseerd.

De beslissing is een onderdeel van de uitvoering van de aanbevelingen van het Nationaal Comité voor de vergemakkelijking van het luchtvervoer, die in juni werd gehouden, aldus een persmededeling van het ministerie van Volksgezondheid.

Lees ook: Melilla: gezondheidscontroles aan grens zijn drempel voor wereld-Marokkanen

Van nu af aan doet het vervoermiddel er niet meer toe. Of het nu om een vlucht of een zeereis gaat, het gezondheidsformulier is geactualiseerd, vereenvoudigd en gestandaardiseerd voor alle passagiers, zo staat in het nieuwe document.

Het doel van het protocol is niet enkel het vroegtijdig opsporen van mogelijke coronabesmettingen, maar ook vermoedelijke gevallen van andere overdraagbare ziekte zoals apenpokken, aldus dezelfde bron. "De passagiersgezondheidskaart is daarom het eerste instrument in het proces van het identificeren en lokaliseren van contactgevallen voor onderzoek en reactie", aldus de mededeling.

Lees ook: Spanje streeft naar loyale samenwerking met Marokko

Het gezondheidsformulier voor passagiers kan online worden gedownload alvorens aan boord te gaan. Daarnaast moeten reizigers ook nog een volledig vaccinatiepaspoort of een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur kunnen overleggen. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van elke eis.

Gezondheidsformulier voor reizen naar Marokko

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team