Zoeken

Nieuwe Dacia C-Néo in Marokko gemaakt?

27 september 2023 - 11:00 - Economie

©

Dacia komt in 2026 met een gezinsvriendelijke hybride SUV genaamd C-Néo, die ook verkrijgbaar zal zijn in een sedanversie. Het voertuig zal waarschijnlijk in Marokko worden geproduceerd.

Het Roemeense merk, een dochteronderneming van Renault, zal tegen 2026 deze gezinsauto op de markt brengen om de uitbreiding van haar aanbod voort te zetten. "Het kleine merk dat blijft groeien... en het is nog niet klaar met ons te verrassen. Naast de nieuwe Duster in het voorjaar van 2024 en de Bigster in de herfst van 2025, zal de fabrikant in 2026 zijn assortiment uitbreiden met een compacte gezinswagen die ook als sedan beschikbaar zal zijn", kondigt het Franse medium L’argus aan op X.

Lees ook: Dacia Spring binnenkort in Marokko geproduceerd?

De C-Néo zal ongeveer 4,60 meter lang zijn en wordt ontworpen naar het beeld van de Bigster, met als verschil dat het hoger en steviger zal zijn. De sedan zou een Fastback uiterlijk hebben met een sterk hellende achterruit en achterklep. Beide modellen zullen dezelfde motor hebben als de Bigster, bestaande uit een driecilinder 1.2 48V van 140 pk, beschikbaar in benzine- en LPG-versies, en een 1.8 Hybrid.

Met deze nieuwe modellen heeft Dacia de ambitie om jaarlijks een miljoen voertuigen te produceren. De dochteronderneming van Renault is echter niet van plan om nieuwe fabrieken te openen naast de reeds beschikbare lokaties in Marokko en Roemenië, stelt Christophe Dridi, de industriële directeur van Dacia, eraan toevoegend dat alle modellen van het segment B van het merk in Marokko zullen worden geproduceerd, waaronder de toekomstige Dacia Sandero gepland voor 2028, en die van het segment C, in Roemenië.

Lees ook: Dacia onthult Marokkaanse Sandero Streetway (video)

De prijs-kwaliteitverhouding van de C-Néo en Bigster zal de beste op de markt zijn, wordt verzekerd. Volgens L’argus zullen de prijzen variëren tussen 19.000 en 25.000 euro voor de hybride versie, terwijl de Bigster minimaal 22.000 euro zal kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team