Zoeken

Laboratoriummedewerkster in Meknes opgepakt voor vervalsen covid-testen

11 september 2021 - 18:00 - Marokko

©

Een vrouw die in een medisch analyselaboratorium in Meknes werkte, is door de politie gearresteerd voor haar vermeende betrokkenheid bij het vervalsen van covid-19-testen.

De arrestatie van de vrouw volgt op de aanhouding van meerdere passagiers met valse PCR-testen op de luchthaven Fez-Saiss. Onderzoek leidde de politie tot de laboratoriummedewerkster. De vrouw werd bij aankomst van de politie op heterdaad betrapt toen ze een valse covid-test aan een patiënt overhandigde in ruil voor een bedrag van 600 dirham.

Lees ook: Marokko: 220 arrestaties in strijd tegen valse coronatesten en -paspoorten

Op de mobiele telefoon van de vrouw vond de politie genoeg bewijs van haar betrokkenheid bij het vervalsen van PCR-testen. Meerdere valse documenten en een groot aantal identiteitsgegevens van mensen aan wie ze de documenten had verkocht, werden ontdekt.

De verdachte werd in bewaring gesteld tot het einde van het onderzoek dat onder toezicht van het parket gebeurt. De politie vermoedt dat de vrouw lid is van een groter vervalsingsnetwerk en probeert haar medeplichtigen te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team