Zoeken

Covid-19: kampt Marokko met zuurstoftekort?

7 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

De regionale gezondheidsdirectie (DRS) van Marrakech-Safi heeft formeel de informatie ontkend die door sommige websites is verspreid, waarin melding wordt gemaakt van het overlijden van vijf coronapatiënten in het Ibn Zohr-ziekenhuis als gevolg van een zuurstoftekort.

De regionale afdeling van het ministerie van Volksgezondheid heeft de publicatie van de onjuiste informatie scherp veroordeeld, omdat deze getuigt van een gebrek aan professionalisme en indruist tegen de journalistieke ethiek. Deze informatie zal waarschijnlijk paniek en verwarring veroorzaken onder burgers, vooral in deze kritieke periode voor het land.

Lees ook: Marokko: IC-afdelingen binnenkort overbelast met coronapatiënten

Om het publiek te informeren, deelde de directie mee dat het regionale ziekenhuis Ibn Zohr is uitgerust met een zuurstofgenerator met een capaciteit van 200 liter per minuut en een zuurstoftank met een inhoud van 4200 m3, waaraan een dertigtal zuurstofflessen zijn toegevoegd, meldt Le Matin.

Dankzij dit materiaal kan het risico op een tekort aan zuurstof worden vermeden, benadrukt de regionale gezondheidsdirectie, die bij deze gelegenheid ook aangeeft dat het ziekenhuis binnenkort zal worden uitgerust met een extra zuurstofgenerator.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team