Zoeken

Doden door gebrek aan zuurstof in ziekenhuis Tanger, ministerie ontkent

3 november 2020 - 20:40 - Marokko

©

Het ministerie van Volksgezondheid reageert op geruchten dat er in een ziekenhuis in Tanger patiënten zijn omgekomen door gebrek aan zuurstof. Volgens het ministerie zijn de geruchten niet waar. Het zou gaan om coronapatiënten van het ziekenhuis Duc de Tovar. Ook het ziekenhuis benadrukt dat de informatie vals is.

In een persbericht laat het ziekenhuis weten dat ze momenteel beschikken over een tweede zuurstoftank met meer capaciteit. Deze zal worden gebruikt als er een noodsituatie zich voordoet.

Volgens de geruchten waren drie patiënten overleden aan gebrek aan zuurstof. De directie van het ziekenhuis meldt dat de mensen zijn overleden aan andere complicaties. Zij geven aan dat het ziekenhuis in samenwerking met het regionaal ziekenhuiscentrum een tweede zuurstoftank hebben geïnstalleerd in geval van nood.

De directie zegt dat het verspreiden van dit soort valse informatie een gevaar kan opleveren voor zorgpersoneel die hard aan het werk is om de patiënten in het ziekenhuis zo goed mogelijk te helpen. Volgens hen zorgen dit soort berichten voor "angst, paniek en wantrouwen bij patiënten en hun families".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team