Zoeken

Coronavirus: Marokko koopt volledige voorraad chloroquine

23 maart 2020 - 20:20 - Economie

©

De Marokkaanse autoriteiten geloven dat chloroquine de oplossing is om coronaviruspatiënten te genezen. Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid heeft daarom besloten om de hele voorraad Nivaquine en Plaquenil van de fabrieken van Sanofi in Casablanca te kopen.

RFI bericht dat Sanofi Marokko de bestelling van de Marokkaanse autoriteiten heeft bevestigd en heeft laten weten dat het ministerie al een tweede bestelling heeft geplaatst.

De medicijnen die chloroquine bevatten en gewoonlijk gebruikt worden voor het behandelen van malaria en andere infectieziekten, waren volgens het medium oorspronkelijk bestemd voor sub-Sahara Afrika. Sanofi ontkent dat echter en stelt dat de productie in Marokko exclusief bestemd is voor de lokale markt en niet mag worden geëxporteerd.

Premier Saadeddine El Othmani liet afgelopen woensdag via een bericht op Twitter ook weten dat het medicijn Plaquenil doeltreffend was om coronavirusinfecties te behandelen. Franse laboratoria bevestigden dat. In apotheken in Frankrijk is intussen geen Plaquenil meer te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team