Zoeken

Coronavirus in Marokko: sterftecijfer niet alarmerend

5 april 2020 - 16:00 - Marokko

©

Mustapha Ennaji, viroloog en directeur van het virologielaboratorium aan de Hassan II Universiteit in Casablanca, stelt dat, in tegenstelling tot de berichten in de media, het sterftecijfer als gevolg van de coronavirus epidemie in Marokko, niet alarmerend is.

"Men moet niet vergeten dat het eerste geval pas op 2 maart in Marokko werd vastgesteld. We tellen de gevallen dus nog maar sinds dertig dagen en hebben tot nu 791 besmettingen vastgesteld voor 48 overlijdens. Vergeleken met andere landen is dit cijfer echt niet zo hoog.", aldus de expert.

Voor de viroloog is de situatie voorlopig niet zorgwekkend, vooral wanneer men weet dat er geen behandeling bestaat.

"De behandeling met chloroquine en hydrochloroquine is een behandeling tegen malaria die zijn doeltreffendheid heeft aangetoond tegen het covid-19. Maar het is geen behandeling die specifiek werd ontwikkeld voor het covid-19. Het is momenteel de enige behandeling die efficiënt is tegen de ziekte en patiënten kunnen er dus gebruik van maken in Marokko.", vervolgde Ennaji.

Volgens de viroloog deed het ministerie van Gezondheid er juist aan om de hele voorraad van Sanofi te kopen. Dankzij deze maatregel is het medicijn in alle ziekenhuis in Marokko beschikbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team