Zoeken

Coronavirus Marokko: spoedvergadering op ministerie Binnenlandse Zaken

15 augustus 2020 - 14:00 - Marokko

©

Verantwoordelijken van de politie, koninklijke gendarmerie en administratieve en lokale autoriteiten, hebben met minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken een spoedvergadering gehad over de noodtoestand en de stijging van de coronabesmettingen in het land.

Tijdens de meeting bespraken de bewindsman, de baas van de Marokkaanse politie Abdellatif Hammouchi en generaal Mohamed Haramou, hoofd van de Koninklijke gendarmerie, de maatregelen die moeten worden getroffen om een strikte naleving van de noodtoestand en de coronamaatregelen te kunnen garanderen.

Assabah bericht dat Laftit een uitstekende en foutloze samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten heeft gevraagd om de sanitaire veiligheid van de burgers te verzekeren.

Er werd onder meer besloten om permanente controlemissies te verrichten in fabrieken en bedrijven, maar ook in het openbaar vervoer, op stations, in tuinen en parken, op stranden, enz.

Voor de minister zijn deze acties noodzakelijk omdat steeds meer Marokkanen geen respect meer hebben voor de noodtoestand en de coronaregels, waardoor de epidemiologische situatie in Marokko dagelijks verergert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team