Zoeken

Bazen Marokkaanse veiligheidsdiensten testen Chinees coronavaccin

28 september 2020 - 22:20 - Marokko

©

Marokko is begonnen met het testen van het Chinees vaccin tegen het coronavirus. Onder de allereerste vrijwilligers voor deze klinische proeven bevinden zich de bazen van de nationale veiligheidsdienst DGSN, de Koninklijke gendarmerie, de inlichtingendienst DGST en de dienst voor studies en documentatie DGED.

De testen maken deel uit van fase III van de klinische onderzoeken in het Sinopharm-laboratorium. Maar liefst 600 leden van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR), de DGSN, de Koninklijke gendarmerie, de DGST en de DGED hebben zich vrijwillig aangemeld, meldt Le Monde Diplomatique.

De hoogste functionarissen van de DGSN, Abdellatif Hammouchi, hoofd van de politie en de interne inlichtingendiensten, Mohamed Haramou, baas van de Koninklijke gendarmerie en Yassine Mansouri, hoofd van de externe inlichtingendiensten, hebben zich beschikbaar gesteld om het Chinees vaccin te testen.

Marokko ondertekende vorige maand twee samenwerkingsovereenkomsten met de China National Biotec Group (CNBG). Minister Khalid Aït Taleb van Gezondheid, kondigde toen vaccintesten aan die in september van start zijn gegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team