Zoeken

Coronavirus Marokko: situatie uit de hand gelopen?

29 juli 2020 - 16:37 - Marokko

©

De snelle toename van het aantal coronabesmettingen baart de gezondheidsautoriteiten in Marokko zorgen. Minister Khalid Ait Taleb van Gezondheid sprak over de epidemiologische situatie in het land tijdens een perspunt op maandag.

Volgens de bewindsman is de epidemiologische situatie in Marokko zorgwekkend en onvoorspelbaar. Ait Taleb stelt dat het aantal besmettingen in de laatste dagen veel hoger ligt dan in de afgelopen vier maanden.

Momenteel is de besmettingsgraad 1,9 in Tanger en 3,35 in Berrechid, wat veel hoger is dan tussen maart en begin juli. Dit betekent dat één besmettelijke coronapatiënt in Tanger gemiddeld 1,9 anderen besmet en in Berrechid 3,35.

Ait Taleb herinnerde er tevens aan dat coronapatiënten die momenteel op ICU liggen "onze ouders en vrienden" zijn. De minister betreurde ook het feit dat coronapatiënten veel te lang wachten om zich in ziekenhuizen te melden wanneer ze zich ziek voelen.

Voor de bewindsman is de situatie nog onder controle maar moeten Marokkanen absoluut de nodige voorzorgen nemen en de coronamaatregelen respecteren om dat zo te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team