Zoeken

Coronavirus: Brussel wil hulp van imams inroepen

29 september 2020 - 19:50 - Wereld

©

In Brussel is er een grote toename van het aantal coronabesmettingen. De interfederale woordvoerder Steven Van Gucht stelt voor om imams te betrekken bij de strijd tegen het coronavirus.

Ongeveer 10% van de testresultaten blijkt in Brussel positief, dat is het dubbel van het nationaal gemiddelde. De 19 burgemeesters van Brussel zijn genoodzaakt om de maatregelen - die zaterdag pas van kracht werden - in het licht van deze context te verstevigen.

Het sluitingsuur van de horeca wordt onder meer verplaatst van 01:00 uur naar 23:00 uur. Daarnaast wordt het dragen van mondmaskers verplicht en komt er een verbod op bijeenkomsten van meer dan tien mensen in de publieke ruimte tussen 23:00 uur en 06:00 uur.

Van Gucht, hoofd van de afdeling Virale Ziekten van Sciensano, zegt aan Het Laatste Nieuws dat strengere regels niet genoeg zullen zijn voor Brussel. Belangrijk is volgens hem de manier waarop de maatregelen zullen worden gecommuniceerd naar de verschillende gemeenschappen in de hoofdstad.

"Je kunt de cafés eerder sluiten, maar als mensen thuis blijven feesten, bereik je niets.", betoogt de viroloog. Het is noodzakelijk om het hoe en het waarom van deze maatregelen goed uit te leggen aan de verschillende gemeenschappen van de hoofdstad.

De interfederale woordvoerder roept op tot het betrekken van nieuwe spelers zoals imams of lokale influencers, om een effectieve communicatie van de maatregelen te verwezenlijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team