Zoeken

Marokkaanse consulaat in Brussel lanceert "Marokko-België Friendship e-Challenge"

13 oktober 2020 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Het consulaat-generaal van Marokko in Brussel organiseert de eerste editie van de "Morocco-Belgium Friendship e-Challenge". De bedoeling van de challenge is om Marokkaanse talenten op verschillende technologische en veelbelovende gebieden te ontdekken en aan te moedigen.

De eerste editie van de "Morocco-Belgium Friendship e-Challenge" moet het grote culturele, artistieke, sportieve en innovatiepotentieel van Marokkanen naar voren te brengen. Ook hopen de twee landen om op deze manier de vriendschapsbanden tussen Marokko en België versterken. Het moet tevens leiden tot nieuwe en betere banden tussen leden van de Marokkaanse gemeenschap in Brussel, blijkt uit een persbericht van het consulaat-generaal van Marokko in Brussel.

Tijdens dit evenement kunnen jonge Marokkanen uit Brussel, hun talenten uiten in verschillende disciplines. In de categorie sport kunnen Brusselse Marokkanen onder andere met elkaar de strijd aan gaan in de sporten artistieke gymnastiek, vechtsport en jongleren. Op artistiek gebied kunnen deelnemers hun kunsten vertonen in categorieën schilderkunst, beeldhouwkunst, dans, muziek, theater, poëzie en literatuur. Burgeracties, activiteiten van algemeen belang, acties ten behoeve van een bevolking met specifieke behoeften, associatieve of humanitaire activiteiten staan ook op het programma, specificeert dezelfde bron.

Deelnemers aan deze challenge moeten tussen de 9 en 15 jaar oud zijn. Ze zullen de uitvoering op video moeten opnemen (demonstratie, artistieke uitvoering, verhalen, enz.). De video wordt vóór 15 november 2020 naar het consulaat-generaal van Marokko gestuurd. De winnaars ontvangen symbolische prijzen tijdens de eerste week van december 2020, onderstreept MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team