Zoeken

Veiligheidsadviseur Netanyahu in Marokko aangekomen

22 december 2020 - 15:40 - Marokko

©

Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft de komst naar Marokko bevestigd van zijn veiligheidsadviseur Meir Ben-Shabbat.

Meir Ben-Shabbat, nationale veiligheidsadviseur en hoofd van de nationale veiligheidsstaf in Israël, leidt vandaag de Israëlische delegatie naar Marokko samen met Jared Kushner, senior adviseur en schoonzoon van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump, meldt Times of Israel.

Premier Benjamin Netanyahu zei dat de twee hoogwaardigheidsbekleders bij hun aankomst in Rabat een ontmoeting zullen hebben met Koning Mohammed VI. Hij vroeg de heer Kushner ook om zijn hartelijke groeten en respectbetuiging vanwege het hele volk van Israël aan de soeverein en het Marokkaanse volk over te brengen, voor hun moedige historische beslissing met betrekking tot de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël.

Koning Mohammed VI maakte dit besluit op 10 december bekend toen de Verenigde Staten de soevereiniteit van Marokko over de Sahara erkenden. Netanyahu prees de normalisatie waarvoor hij hard heeft gewerkt. "Ik heb hier altijd voor gewerkt", zei hij tijdens een Chanoeka-ceremonie bij kaarslicht, hij voegde eraan toe dat het Marokkaanse en het Joodse volk altijd al een warme relatie hebben gehad.

"De honderdduizenden Marokkaanse Joden die naar Israël kwamen vormden een warme menselijke brug van sympathie, respect, tederheid en liefde tussen onze twee landen en onze twee volkeren", ze de premier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team