Zoeken

Samenwerking Suriname-Marokko krijgt vorm

29 oktober 2021 - 21:00 - Economie

©

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en zijn Surinaamse ambtgenoot Albert Ramdin, namen eerder deze maand deel aan een virtuele bijeenkomst met het doel verder invulling te geven aan de afgesproken roadmap voor samenwerking tussen beide landen.

Marokko en Suriname willen onder meer samenwerken op het gebied van onderwijs, technologie, beroepsgerichte opleiding, landbouw, gezondheidszorg, visserij, toerisme, ambacht, klimaatverandering, veiligheid, recht en de financiële assistentie ten behoeve van duurzame projecten. De landen willen ook doorgaan met het uitwisselen van officiële bezoeken.

Lees ook: Suriname wil meer handel met Marokko

Tijdens de bijeenkomst hebben ze hun wederzijdse intentie voor samenwerking bevestigd. Er komt een ambassade van Suriname in de hoofdstad Rabat en een consulaat in Dakhla. Deze diplomatieke vertegenwoordiging zal ook een basis leggen voor de verruiming van de politieke relaties en vormgeven aan de economische samenwerking.

Lees ook: Suriname wil ambassade en consulaat in Marokko openen

Voor de praktische uitwerking van deze plannen vindt er op korte termijn een nieuw overleg plaats. Via haar buitenlandse politiek wil Suriname nieuwe relaties aangaan op verschillende continenten, met name in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team