Zoeken

Van 2 tot 10 jaar celstraf voor elf terreurverdachten in Marokko

30 oktober 2017 - 10:30 - Marokko

©

De criminele kamer bij de anti terrorisme rechtbank van Salé in Marokko heeft donderdag meerdere terreurverdachten tot strenge gevangenisstraffen veroordeeld.

De rechtbank sprak straffen gaande van 2 tot 10 jaar gevangenis tegen elf verdachten uit voor hun banden met het terrorisme.

Een eerste beklaagde werd tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn deelname aan een groepering die aanslagen plande en wilde plegen, maar ook vanwege het aanmoedigen tot het plegen van terroristische misdrijven, apologie van het terrorisme en het niet aangeven van terroristische misdrijven.

In een tweede zaak werden drie verdachten tot acht, zes en vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Drie beklaagden werden tot vier jaar celstraf veroordeeld en vier anderen tot twee jaar voor apologie van het terrorisme en van een terroristische organisatie.

Het openbaar ministerie had de veroordeling van alle verdachten gevraagd aangezien de ernstige feiten waarvan ze beschuldigd werden. De verdediging eiste daarentegen de vrijspraak voor alle verdachten vanwege een gebrek aan bewijzen.

Op donderdag werd door dezelfde rechtbank de inhechtenisneming van dertien leden van een terroristische cel van Daesh bevolen. De verdachten waren op 14 oktober in Fez, Meknes, Khouribga, Casablanca, Zaouiat Sjeik, Sidi Bennour, Demnate en Sidi Harazem gearresteerd. De BCIJ ontdekte tijdens de antiterrorisme actie revolvers, jachtgeweren, een grote hoeveelheid munitie, gasflessen, traangas, gevaarlijke vloeistoffen en chemische producten gebruikt voor het maken van bommen en jasjes om bomgordels te maken.

Bladna.nl