Zoeken

Marokko: tot 12 jaar celstraf in terreurzaken

30 december 2017 - 22:00 - Marokko

©

De antiterrorisme rechtbank in Salé heeft donderdag acht terreurverdachten in zes verschillende zaken tot strenge gevangenisstraffen veroordeeld.

In een eerste zaak werd één verdachte tot 12 jaar celstraf veroordeeld. Zijn twee medeplichtigen kregen 8 en 6 jaar gevangenisstraf. De drie verdachten waren op 3 mei in Tanger gearresteerd voor hun banden met de terroristische organisatie Daesh.

Voor het plannen van aanslagen tijdens het bekende Mawazine muziekfestival in Rabat werd een man in een tweede zaak tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij was op 19 mei gearresteerd met meerdere mobiele telefoons en materiaal om bommen te vervaardigen.

In de derde zaak werd een verdachte tot 3 jaar veroordeeld. De twee volgende zaken die behandeld werden leidden tot 3 en 4 jaar gevangenisstraf tegen twee verdachten. De zesde en laatste zaak die donderdag werd behandeld leverde een verdachte 1 jaar celstraf en een boete van 5000 dirham op.

De rechtbank heeft op vraag van de defensie de uitstel tot 25 januari besloten van dertien andere dossiers met betrekking tot terroristische activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team