Zoeken

Rechter Salé stuurt leden gevaarlijke terreurcel naar de gevangenis

30 oktober 2017 - 19:30 - Marokko

©

De antiterrorisme rechtbank bij het Hof van Beroep in Salé heeft de inhechtenisneming bevolen van dertien leden van een terreurcel die aanslagen in het land wilden plegen.

De verdachten werden door de rechter naar de lokale gevangenis van Salé gestuurd. Dat gebeurde nadat ze afgelopen donderdag door de procureur des Konings bij het Hof van Beroep in Rabat werden gehoord over hun banden met de cel.

Alle verdachten werden aangeklaagd voor "deelname aan een organisatie met het oog op het collectief voorbereiden of begaan van terroristische daden met als doel de openbare orde te schenden door intimidatie, terreur of geweld, bezit van vuurwapens en munitie, apologie van terroristische misdrijven, het financieren van terroristische misdaden, het niet aangeven van een terroristische overtreding, het houden van vergaderingen zonder voorafgaande toestemming en het uitoefenen van activiteiten binnen een verboden vereniging".

De dertien verdachten werden gearresteerd tijdens de ontmanteling van een cel van de terroristische organisatie Daesh door het Centraal Bureau voor Justitiële Onderzoeken (BCIJ) op 14 oktober in Fez, Meknes, Khouribga, Casablanca, Zaouiat Sjeik, Sidi Bennour, Demnate en Sidi Harazem.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse zaken werd de leider van de terreurcel en één van zijn medeplichtigen in Fez gearresteerd. In zijn woning werden drie revolvers, twee jachtgeweren, een grote hoeveelheid munitie, kleine gasflessen, traangas, gevaarlijke vloeistoffen en chemische producten gebruikt voor het maken van bommen, en twee jasjes om bomgordels te maken in beslag genomen.

De leden van de cel planden grootschalige aanslagen op gevoelige locaties. De cel werd als extreem gevaarlijk beschouwd vanwege de grote ervaring van één van de leden in het vervaardigen van explosieven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team