Zoeken

Serdar Ay stierf slachtoffer vergismoord in Amsterdam, doelwit was Marokkaan

15 januari 2021 - 10:40 - Wereld

©

Het eigenlijke doelwit van de moord op Serdar Ay, in oktober vorig jaar in Amsterdam-Osdorp, was een 33-jarige drugshandelaar van Marokkaanse komaf. Ay had zijn auto tijdens die fatale nacht geleend.

De politie deed woensdagochtend in Amsterdam-Osdorp in het water van een vaart bij Hoekenes, onderzoek naar de moord op Serdar Ay in oktober vorig jaar en kon vaststellen dat de aanslag op Ay een vergissing was. Ay werd door twee schutters onder vuur genomen toen hij in de nacht van 19 op 20 oktober in een zwarte Volkswagen Polo reed. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Volgens Het Parool werd de Marokkaanse eigenaar van de geleende Polo voor het schietincident al vervolgd door justitie voor onder meer drugshandel en wapenbezit. Hij zou ook een rol hebben gespeeld in de liquidatie van Rachid Kotar op 12 december 2019 bij sportschool Health City in Amstelveen, maar daarvoor is geen bewijs voor bij de recherche.

Serdar Ay zelf was ook bekend bij de politie. Het OM denkt dat hij chauffeur was bij een koeriersbedrijf dat drugs vanuit het KLM-Cargo-terrein afvoerde. Hij zou daarvoor 5000 euro per rit hebben ontvangen. In december vorig jaar werden de medeverdachten van Ay in deze zaak veroordeeld tot straffen van 9 maanden tot 7,5 jaar cel, schrijft Crimesite.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team